Wat is e-mailmarketing eigenlijk?

Ja, we hebben het er steeds over. Maar wat houdt het nou eigenlijk in?

Waarom?

E-mailmarketing is enorm waardevol voor de verkoop van jouw (online) training, diensten  of producten. Door een goede strategie toe te passen, worden jouw nieuwe klanten sneller betalende klanten.

Maar wat is dit nu precies? 

E-mailmarketing is het verzenden van, gepersonaliseerde, e-mails op basis van interesses of interacties met je (potentiële) klanten. Denk hierbij aan het verzenden van een nieuwsbrief of het bedankmailtje na aanschaf van een product of dienst. 

Het communiceren per e-mail is de afgelopen jaren veel meer toegenomen. Het zal nooit een vervanger worden voor de live communicatie, maar het zorgt er wel voor dat je vaker ‘in beeld’ bent bij jouw doelgroep. Het is dus een waardevolle toevoeging binnen jouw marketingstrategie.

Wat levert het je op?

Via e-mail de mensen benaderen is:

  • goedkoop
  • direct
  • laagdrempelig
  • visueel
  • meetbaar
  • geschikt voor het benaderen van grote groepen mensen tegelijk

Persoonlijke benadering?

Wil je graag een persoonlijke benadering, dan wordt de e-mail al snel aan de kant geschoven… want dit zou niet persoonlijk genoeg zijn. Toch??

Dit is niet helemaal waar. Je kunt niet alleen je mailtjes personaliseren, maar ook afstemmen op je doelgroep. Mensen krijgen zo de mailtjes waar zij juist wel warm van worden. Waar zij binding mee hebben en waar zij dus op gaan reageren.

Niet zomaar een algemeen mailtje naar de massa, maar een persoonlijk mailtje, dat mensen het idee geeft dat ze gezien en gehoord worden. Je voorziet ze dus in de behoeftes. En ja, dit kan dus ook via de e-mail.

E-mail = SPAM!

Als je mensen om je heen spreekt, hoor je wel eens dat e-mailmarketing ‘uit’ is. Dit komt omdat het systeem vaak in verband wordt gebracht met ongevraagde berichten. E-mail = spam!

Het is waar, het grootste gedeelte van het e-mailverkeer wereldwijd is ook spam. Vandaar dat je ook te maken hebt met een strenge regelgeving en diverse richtlijnen.

Klanten moeten altijd toestemming geven aan jou om hen te mogen mailen. En ze moeten ook, zonder moeite, kunnen uitschrijven van jouw mailing.

 Je bent niet alleen!

Je bent absoluut niet de enige die mailtjes stuurt naar jouw (potentiële) klanten. Het is dus de bedoeling dat je op zoek gaat naar wat bij jou past, de juiste vormgeving en content die aanslaat bij jouw doelgroep.

Jouw content moet namelijk de ontvanger overtuigen van hun probleem en nog beter, overtuigen dat jij de oplossing bent voor dat probleem.

Je wilt dus interactie met je doelgroep. 

Let’s Get Started

Klaar om echt het verschil te maken? Laten we dit samen aanpakken!