Wat is content?

Content marketing, content week, content schrijven…
wat bedoelen ze nou eigenlijk met content?

Ik schrijf – jij schrijft

Wat er wordt bedoelt met content is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als je zou denken. Content is alles wat jij schrijft of gebruikt om jezelf online zichtbaar te maken. Dit is dus heel breed en toch in de basis hetzelfde.

Content marketing

“Als de content zijn werk doet, komen de bezoekers vanzelf naar je toe.”

quote van website bureauvet.nl

Om mensen naar je toe te trekken heb je duidelijke teksten nodig. Als je goede teksten schrijft (dus je content) dan hebben bezoekers van je website of bekijkers van je advertenties of lezers van je nieuwsbrief, veel meer een band met jou. En als die band er is, gaat ze ook sneller bij je kopen. En dat wil je natuurlijk.

Wat is dan goede content?

Daar zijn de meningen soms wat over verdeeld. Maar er zit wel degelijk een wetenschappelijk gegronde manier aan het maken van content. Mensen moet je aanspreken op bepaalde manieren om te zorgen dat ze ‘getriggerd’ worden. Helemaal in de huidige tijd, dan heb je maar 10 – 20 seconden om iemand over te halen om naar jouw site te komen. Of om iemand jou te leren kennen.

 

 

Do’s

  • Maak je teksten geschreven op je doelgroep. Als je een product verkoopt gericht op vrouwen, dan moet je anders schrijven dan wanneer je specifiek richt op mannen. Mannen lezen bijvoorbeeld teksten anders dan vrouwen. Schrijf je naar moeders, zorg dan dat ZIJ zich aangesproken voelen.
  • Maak je teksten waardevol om te lezen. Zorg dat mensen het gevoel hebben dat jij ze veel kan bieden, dat je expert bent op jouw gebied. Als mensen de waarde inzien van jouw content dan zijn ze veel meer geneigd om jou verder te volgen en uiteindelijk van jou te kopen.
  • Probeer to -the- point te blijven. Je tekst mag lang zijn, maar als er teveel details in staan dan haken mensen af. Vermijdt dan het omdat, omdat, want, want…  je hoeft jezelf niet te verdedigen of uit te leggen. Als je content goed is, dan moet dit al in een paar zinnen duidelijk zijn. En anders geeft het een mooie reden tot gesprek.
  • Maak je eigen content. Mensen vinden het niet tof als hun content 1 op 1 worden overgenomen op andermans websites. Je zou dan kunnen zeggen… wees trots, blijkbaar vonden ze het goed. Maar dit is niet wat er gebeurd. Als jij heel goed je best hebt gedaan om goede content te creëren, dan wil je hier ook het alleen recht op. Je kunt wel zeggen ‘Goed gejat is beter dan slecht verzonnen’, maar het blijft jatten. Als je een website tegenkomt die geweldig is, of post leest waar jij super enthousiast over bent dan wil jij dat ook graag. Geef je eigen draai aan de teksten van anderen, schrijf op jouw eigen doelgroep en gebruik dan die teksten ter inspiratie. 1 op 1 overnemen is niet netjes en het kan ook zorgen voor juridische gevolgen.

Marketing kan overweldigend zijn. Het goede nieuws is, je hebt opties!

Laten we beginnen

Klaar voor de KLIK met je doelgroep?

Let’s Build this Thing Together!