Hoe ik met teams ging samenwerken

¨Great things in business
are never done by one person”

– Steve Jobs – 

De start van het bouwteam

Tijdens mijn opleiding aan de VA Business Academy hebben Esther en ik elkaar leren kennen. Het klikte en samen met Constance werden we Buddy’s. We hielpen elkaar tijdens de opleiding, maar ook erna. De start van onze eigen bedrijven heeft vele ups en downs gekend. Maar we hebben vanaf het begin altijd voor elkaar klaar gestaan. In de loop van de tijd werden onze eigen expertises steeds duidelijker. Dit zorgde ervoor dat we de krachten gingen bundelen om aan de vraag van ondernemers te voldoen. Geen schaap met 5 poten, maar een kleinschalig team. Zo is het bouwteam ontstaan.

Esther is de Virtueel Manager en zij zorgt voor het binnenhalen van de opdachten. Als team hebben wij regelmatig contact. We schakelen snel en kunnen elkaar goed helpen focussen. Het fijne om met de meiden te werken is ook de eerlijkheid en openheid die er tussen ons is. Taken worden opgepakt en besproken. Als er dingen niet lukken, dan kan je altijd bij iemand terecht. We zijn een zelfstandigdraaiend team, maar we zijn ook vriendinnen geworden. En dat maakt voor mij de samenwerking binnen het team nog een stukje waardevoller.

Onlangs is Constance bevallen. Als team hebben wij haar taken opgepakt tijdens haar verlof. Het werk voor haar klanten blijft op deze manier gewoon gewaarborgd.

Het bureau waar je bij wilt horen

In 2018 ben ik aangehaakt bij Bureau 2Join. Ik leerde Nicole kennen en we hadden al snel een gesprek over een samenwerking. Nicole is een warm persoon, enorm enthousiast en er was gewoon een klik.

Half december 2018 hadden we een teamdag. Er hing een goede, fijne sfeer. En ik ben blij daar een onderdeel van te mogen zijn. Doordat je samenwerkt aan een project, maar iedere zijn eigen stukje daarin heeft, kan je elkaar goed helpen en is snel schakelen en overleggen iets wat vanzelf gebeurd. Zo help je de klant het beste. Deze manier van werken, zelfstandig maar toch samen en vol energie, maakt het voor mij waardevol om bij dit team te horen.

Concurrentie?

Zo komt het dus dat ik in twee teams zit en van beide teams opdrachten krijg. Maar ik heb ook mijn eigen klanten, die ik net zo waardevol vind. Ik wil gewoon graag mensen helpen, door te doen waar ik goed in ben. En het werken op deze manier zorgt ervoor dat ik altijd lekker bezig ben. Of we dan elkaars klanten niet wegkapen? Nee joh, er zijn zo verschrikkelijk veel ondernemers in Nederland. En dan hebben we het MKB nog niet eens meegenomen. En daarvan zijn er ook zoveel die hulp kunnen gebruiken. Het inzetten van een team is duurder dan het inzetten van maar één ondernemer. Maar als jij heel veel verschillende taken hebt en groot wil worden, dan is een team, met expertise voor die taken, een goede investering. Maar dat is genoeg stof voor een volgend verhaal…

Laten we beginnen

Klaar voor de KLIK met je doelgroep?

Let’s Build this Thing Together!